toneviem

ToNeviem | neviem

toneviem
Imaginarny kamarat
 
Petoo
Petoo | 29.4.2019 11:33

Tento príspevok je na úrovni "elektromagnetické vlny neexistujú, lebo ich nevidíme..." Ale iné som chcel, lebo každý musí k duchovnému poznaniu dospieť sám, je to niečo, čo sa nedá preliať lievikom... dali sa vybrať aj iné fotky, ale to by už nebolo tak tendenčné...


Petoo
Petoo | 29.4.2019 11:34


Petoo
Petoo | 29.4.2019 11:34


Petoo
Petoo | 29.4.2019 11:35


| 29.4.2019 20:20

Prirovnavat boha k elektromagnetizmu nieje prilis bystre, lebo elektromagnetizmus sa "zazracne" a opakovatelbe prejavuje napr na strelke kompasu, co sa o bohu povedat neda. A caro elektromagnetizmu tkvie v tom ze nemusi kazdy jedinec osobne dospiet k jeho poznaniu staci, ze to jeden objavil a dokazal vyuzit a vsetci to mozu pouzivat. Netreba sa chodit k elektromagnetizmu klanat, modlit za krajsie zajtrajsky ci ho ziadat o odpustenie hriechov. Elektromagnetizmu je jedno ci uznavame aj gravitaciu alebo ci sa chdime klanat duchovi svatemu on neziarli. Dalo by sa pokracovat, ale je to celkom zbytocne, rovnako ako tento moj prispevok, lebo tomu pre ktoreho je urceny aj tak pomoct nemoze.


sdryx
sdryx | 29.4.2019 20:54

tvoj prispevok je ozaj trochu zbytocny.


Petoo
Petoo | 29.4.2019 21:10

Bolo to len prirovnanie. A ako vieme, prirovnanie nie je prísne technicky dokonalé, má len naznačiť smer. Ako sa hovorí, každý príklad kríva.
Išlo len o to naznačiť, že sú veci neviditeľné, ktoré ani nevnímame, ale to ešte neznamená, že neexistujú. Ale je mi jasné, že môj dôkaz sa nedá len tak odovzdať, aby si uveril aj ty, a každý má svoju cestu a musí to objaviť sám...


| 29.4.2019 21:24

Ved som to napisal na zaciatku, prirovnavat boha k elektromagnetizmu nieje bystre, lebo take prirovnanie bude vzdy kryvat na obe nohy, ak by si vsak skusil prirovnat boha napriklad k lietajucim drakom co chrlia ohen a zeru princzne to by bolo hned ine ihrisko, tam by si vedel fantazirovat co ti prsty budu stacit a nikto sudny by nic nemohol namietat.


Petoo
Petoo | 30.4.2019 13:40

To prirovnanie malo svoje opodstatnenie. Ani EM-žiarenie by sme bez potrebných prístrojov nevedeli dokázať, lebo ho nevidíme, dokonca je schopné prechádzať cez steny. Až potom na základe nejakých technických senzorov ho vieme zamerať. Ale keby sme tie prístroje nemali, tiež by sa našla kopa zástancov názoru, že ono vôbec neexistuje.
Sorry, ale v takého Boha by bolo asi ťažko veriť, ktorého by detekovali nejaké technické zariadenia, to by bolo príliš lacné, On je viac ako nejaké žiarenie. A vôbec, aj keby tie zariadenia niečo zachytili, našlo by sa x teórií, že ide len o nejakú energiu z vesmíru atď.
Samozrejme Boh sa stále nejako prejavuje, aby sme mali šancu a možnosť spoznať, že je...
https://modlitba.sk/?p=11887


macska
macska | 30.4.2019 18:25

Boh je nehmotný, takže sa nedá zachytiť prístrojmi (takže neexistuje). Boh sa prejavuje tak, že to vyzerá ako náhoda. Ale náhoda zase nemyslí


sdryx
sdryx | 30.4.2019 20:28

@macska: v jednej vete tvrdis ze Boh neexistuje a hned v druhej sa podla teba Boh nejako prejavuje, takze si protirecis. blahoslaveni ti co nevideli a uverili.


| 1.5.2019 14:18

sdryx - macska si neprotireci, protirecia si krestania ak sa snazia neobratne vysvetlovat svojho boha. Macska len v skratke nacrtol dva dosledky dvoch odlisnych argumentacnych pristupov krestanov. (boh je nemeratelny je ako keby mimo univerza - tj vlastne aj keby nebol rozdiel nepozname v skratke neexistuje alebo boh je vsadepritomny tj nieje odlisitelny od nahody). Ani ten petoov pristup ze v boha o ktorom by jestvovali dokazy by neveril nieje novinka, ale vzdy dokaze pobavit v kontexte nasledujucej otazky: "preco potom cirkev a veriaci potrebuju aby boh konal zazraky ;)) A hlavne treba pozriet do historie kedy zjavne platilo - viac zazrakov viac adidas ;-))


Petoo
Petoo | 1.5.2019 17:44

@bezmenmý: ja som nenapísal, že by som neveril v Boha, o ktorom by jestvovali dôkazy, lebo ony jestvujú. Ale napísal som, že keby Boha detekovali naše technické zariadenia, bolo by to zvláštne...
Inak jeden taký dôkaz som priložil aj v tom záverečnom linku, ktorý si zjavne nečítal, lebo inak by si nenapísal to o tých zázrakoch...
Tak ešte raz aj s bonusom:
https://svet.sm...nie-z-lurd.html
https://svet.sm...-vysvetlit.html
https://doveruj...ne-oci.html?m=1


register
register | 2.5.2019 09:41

pokial by existovali objektivne dokazy o existencii boha, resp. existencii hocicoho, uz by to nebola viera, bol by to jednoducho nepopieratelny fakt, ktory jednoducho treba uznat...

to, ze nieco nevie sucasna medicina vysvetlit este neznamena ze boh existuje. ani praveki ludia nevedeli vysvetlit napriklad hromy, blesky, ... a tak si vymysleli roznych bohov.

takouto logikou by som mohol povedat, ze kedze je na svete tolko zla, tak boh urcite neexistuje, a ak ano, tak urcite nieje vsemohuci a milosrdny zaroven.


Petoo

| 2.5.2019 19:54

Petoo ten vyrok vo videu nieje vyrokom Einseina a takych retorickych (h-s)raciek je mozno vymysliet lubovolne mnozstvo -priklad: Boh nejestvuje, boh je iba absenciou poznania.


Petoo
Petoo | 2.5.2019 23:09

@register: Ale na svete je aj kopa dobra, ozajstného dobra. Neverím, že napr. láska (a tým nemyslím tú fyzickú) je len dielom náhody a slepej evolúcie...


| 3.5.2019 15:34

Objektivne, co ma spolocne s bohom to, co si ty myslis o laske? Ak chces vediet nieco o laske mas moznost citat/studovat psychologiu, biochemiu alebo evolucnu biologiu. Tie ti mozu o laske, jej ucele, povode a fungovani prezradit viac ako biblia aj ked isto ani tie nebudu schopne napojit tvoj ,predpokladam ,ezotericky smad po jej poznani a chapani. Ale ak si spokojny cim ta nakrmi neomylna biblia a jej omylni vykladaci, tak len smelo filozofuj na internete a utapaj sa v jednoduchej predstave, ze "slepa" priroda nemohla to ci ono vytvorit nahodou. Otazka potom bude, co si spravil pre rozsirenie svojho poznania ... a sme tu pri tej slovnej hracke.... boh nejestvuje, je iba jednym z prejavov absencie poznania. Ozaj, skus napisat v com je to uvedene prirovnanie nespravne. Tak ako som ti to ja napisal u elektromagnetizmu a poprosim ziadne linky a vyroky teologov z prelomu 4 a 5 storocia ktore su povazovane za teologicke doktriny a tebou(tebou uvadzanom linku)su prezentovane ako vyrok Einsteina - tj siris v podstate hoax, skus napisat nieco z vlastnej hlavy, rad si to precitam. Dakujem


register
register | 6.5.2019 09:24

Petoo tym filmom si chcel povedat akoze co?
dobro konaju aj ateisti. a rovnako vela zla robia aj veriaci, vratane krestanov. to je dane clovekom - jeho povahou, vychovou a prostredim.

co sa tyka nahod a evolucie - stovky milionov rokov dokazu divy. vid rozne fosilie, historia cloveka je pomerne slusne zmapovana. a to su radovo "iba" miliony rokov. zober si, ako vyzeral clovek pred milionom rokov, ake mal poznanie. vedel maximalne ze kamenom rozbije orech a dostane sa k potrave. clovek pred 10-tisic rokmi bol vedomostne a mozno aj intelektualne blizsie k nemu ako k sucasnemu cloveku... a to nespominal technologicky pokrok za poslednych 100-200rokov...

@bezmenny - odpoved necakaj. uz som zopar krat da zopar diskutujucim aj podobne otazky a nic. a vzdy som sa slusne pytal, uprimne som chcel vidiet aspon ako-tak uspokojivu odpoved.


Petoo
Petoo | 6.5.2019 16:48

@bezmenný: Ja som všetko, čo som napísal (okrem toho videa z yt) napísal z vlastnej hlavy. Máš tam linky na rôzne nie málo početné zázraky, dokonca na skúsenosť lekára, nositeľa Nobelovej ceny za medicínu, Alexisa Carrela, ktorý odmietal vieru, bol presvedčený ateista a v Lurdoch po vlastnom zážitku uveril.
https://doveruj...lastne-oci.html

Videl a zažil som toho už v živote celkom dosť, dokonca aj také nepochopiteľné až nenormálne javy. Človek je viac ako len telo, fyzično. Existujú mnohé duchovné spojenia a súvislosti, ktoré nie sú na prvý pohľad zjavné, ale na druhý, tretí to všetko do seba zapadá a dáva zmysel. Láska medzi ľuďmi dokáže divy (nemyslím teraz tú fyzickú) a tvrdím, že je to niečo, čo nie je dielom náhody. Sú známe mnohé prípady (možno niekto z vás má takú skúsenosť), keď človek na diaľku dokáže vycítiť niečo, čo sa deje s milovaným človekom. Sú veci medzi nebom a zemou, ktoré sú na prvý pohľad nepochopiteľné, ale sú tu a kto naozaj hľadá, má obrovskú šancu ich nájsť. Ak sa naozaj úprimne zaujímaš o vieru a chceš naozaj pochopiť tieto veci a aspoň základy kresťanskej viery, nejdem ti tu písať nejaké poučky, ale skús aspoň jeden reálny prípad zo života, ja odporúčam tento. Ak ti to stojí za zodpovedanie tvojich otázok, skús si tú knihu zohnať alebo kúpiť:
http://www.pozicajknihu.sk/kniha/129


| 6.5.2019 17:39

Petoo prenos myslienok bol opakovane testovany roznymi experimentami a nebo potvrdeny. Ucastnici roznych dvojito zaslepenych experimentov mali vysledky na urovni nahody. Tj. tvrdis bludy a nezmysly, ak si schopny dokazat, ze existuje - alebo citis ze mas taku schopnost nech sa paci prihlas sa na paranormalni vyzva (link si vyhladas na internete) a po dohodnuti pravidiel experimentu sa mozes uchadzat o vyhru skoro 3,5 miliona ceskych korun.

Naozaj nema vyznam nejako obsirnejsie tu reagovat na tebou prezentovane bludy vydavane za akesi potvrdene fakty.


Petoo
Petoo | 6.5.2019 19:59

@ Prepáč, ale s Tebou nemá veľký význam teraz diskutovať. Lebo duchovno chceš merať nejakými technickými prostriedkami, pokusmi, čo je značná blbosť. Boha si mýliš s klaunom či iluzionistom v cirkuse, ktorý robí divy len tak pre zábavu publika. Lenže tak to nefunguje. Tu zostáva napísať už len jedno.

Ježiš im povedal: "Proroka si všade uctia, len nie v jeho vlasti, medzi jeho príbuznými a v jeho dome." A nemohol tam urobiť nijaký zázrak, iba že vložením rúk uzdravil niekoľko chorých. A čudoval sa ich nevere. (Mk 6, 4-6)

http://www.svat...=&action=hladat


| 6.5.2019 22:19

Ak je duchvno v tvojom ponimani prenos myslienok, kde vypichujes len tie pripady ked nastala zhoda a zanedbavas pritom mnozstvo pokusov ked zhoda nenastala tak sam podliehas selektivnemu videniu sveta. A pozor pri prenose myslienok nejde o ziadnu duchovnu nemeratelnu entitu ale o vec ktoru mozno skumat fyzikalne aj statisticky. Aj dnes udajne jestvuju ludia co uzdravuju chorych dotykom, problem je v tom ze ak sa im zacnes pozerat dokladne "na prsty" tak zistis ze bud liecia choroby ktore ani nemas, alebo su uspesni ako placebo. A teraz sa v tejto optike pozri na zazracne uzdravenia v podani jezisa a spytaj sa sam seba ake boli vtedy diagnosticke metody a vobec, ake bolo povedomie o pricine chorob? Biblia nieje relevantny zdroj, je to rozpravka pre dospelych.


Petoo
Petoo | 7.5.2019 09:38

Nehovorím len o "prenose" myšlienok, to je len veľmi malý kamienok z celkovej mozaiky viery. Ide o celý "systém" duchovných súvislostí. Nespochybňujem obrovské množstvo rôznych šarlatánov, "liečiteľov" vyciciavajúcich z ľudí peniaze, placebo prostriedkov atď.
Či Biblia je alebo nie je relevantný zdroj, o tom môžeme dlhé hodiny debatovať a k ničomu nemusíme prísť. Jasné, že to nie je vedecká príručka pre medikov. Ale ty vlastne chceš tvrdiť, že Ježiš bol podvodník, ktorý liečil buď "choroby", ktoré vlastne ani chorobami neboli, alebo používal len nejaké placebo. Neberiem ti tento názor, ale zažil, počul a videl som v živote priveľa na to, aby som s ním súhlasil. Tieto veci sa dejú aj dnes, skryté pred zrakom senzáciechtivých ľudí alebo tých, čo si uzatvorili srdce pred možnou Božou ponukou.

video, čas od 1:00
https://safi.tvlux.sk/index.php?c=Videos&h=play&id=22


| 7.5.2019 11:03

K tej reportazi:
Pacientka podstpila chirurgicky zakrok ktorym bol ten nador z tela odstraneny.(v rannom stadiu moze chirurgicke odstranenie nadoru postacovat) Detaily indikovanej onko liecby v reportazi uvedene niesu - ale z kontextu vyplyva, ze jej bola doporucena preventivna chemoterapia nakolko hystologia vzorky bola pozitivna a existovalo tu iste riziko(statisticky podlozene), ze rakovinove bunky uz koluju telom. Ona preventivne podavanie cytostatik odmietla(lekar ti to lege artis ponuknut musi) a ostala zdrava. Tu by pribeh mal a mohol skoncit.(podstupila chirurgicky zakrok a odmietla preventivnu chemoterapiu) To co ona popisuje je krasna story z ktorej moze mat clovek slzicku na krajicku az do chvile kym nezacne tarat o tom ze si modlenim ina pani privodila rakovinu na seba. To je ozaj cisty blud. A kedze si to tu predniesol ako akysi dokaz tak by som sa ta rad spytal:

Veris ze si moze niekto vymodlit rakovinu pre seba? ANO-NIE
Veris ze niekto moze vymodlit rakovinu pre druheho? ANO-NIE

Preco davam tieto dve otazky? Nuz jednoducho ak by sme pripustili, ze si niekto vie primodlit rakovinu pre seba, logicky by toho mali byt niektori jedinci schopni aj v opacnom garde - tj pre druhych a to by sme zrazu boli pri bosoractve za ktore sa upalovalo.


| 7.5.2019 13:45

ehm...histologia... Este taka drobnost aby si chapal co je rakovina, nase telo sa neustale obnovuje na bunkovej urovni. Ak sa nova bunka nepodari tak ako mala, imunitny system ju zlikviduje. Rakovina je zjednodusene choroba, ked sa tato bunka obnovi chybne, zacne sa mnozit a nas imunitny system ju nevidi lebo ju povazuje za sucast tela(opakom ak telo zakrocuje chybne proti vlastnym bunkam su autoimunitne ochorenia - psoriaza, skleroza multiplex atd..). Spojenie alebo inak informacny prechod medzi nasou volou a imunitnym systemom nieje - inak by stacilo silno mysliet nato co maju bunky imunitneho systemu robit napriklad proti TBC a nebolo by treba chorobu liecit pomocou ATB alebo proti nej ockovat, alebo naopak ak by sme im vedeli nejako mentalne nasepkat co robit nemaju(pri autoimunitnych chorobach a super netreba liecit sklerozu multiplex)

Jedine co moze u choreho zavazit byva akesi psychicke nastavenie, ze je ten pacient v pohode a je prakticky jedno ci ide o pohodu ktoru mu sprostredkovava viera, alebo je to naruzivy vcelar, zberatel znamok, psickar atd. Ak by na imunitny system vplyvala priamo viera, statisticky by sa uzdravovali viacej veriaci ludia, zial nedeje sa to.

Ludia sa nevedia vyrovnat s pocitom, ze veci je na svete vela veci na ktore nemaju ziaden vplyv a tak si vymysleli nejakeho imaginarneho kamarata a predstavili si ze on by ten vplyv mat mohol. A este k tomu sa im podarilo presvedcit samych seba ze ak toho kamarata budu milovat(nie fyzicky ale tak silno dusevne) tak im to pomoze. Lenze aj zo zivota vieme ze laska nieje vzdy obojstranna(je skor zazrakom ak taka je a aj vydrzi) a casto nejaka zena miluje bezhlavo alkoholika a ospravedlnuje ho aj ked ju bije a vyslovene jej skodi. Veriaci su svojim sposobom obetami takejto jednostrannej lasky - lasky ktoru druha strana nijako neopatuje(pretoze ta druha strana ani nejestvuje - ale oni budu cez to vsetko tvrdit, ze oni tie dokazy lasky vidia na kazdom kroku a aj to zle si budu vediet relativizovat na nieco dobre). V istom smere su radikalni veriaci cosi ako radikalni homosexuali, miluju z podstaty veci nespravnu osobu a vsetkych okolo sa snazia presvedcit, ze je to tak vlastne spravne(lebo v tom dalsom zivote im to pomoze - teda veriacim, homosexuali si chcu pomoct uz v tomto). Cize ak ti je laska a jej fungovanie zahadou, tak ani ma to prilis neprekvapuje :-D


Petoo
Petoo | 7.5.2019 21:43

Človeče, Ty si dobrý, stále si ideš svoje a úplne si deformuješ spiritualitu na tak nízku úroveň, aby Ti to vyhovovalo. Ale všetko, čo opisuješ sú len tvoje predstavy, ako by to mohlo fungovať a pripodobňuješ to psychike, ale to sú dve úplne odlišné veci.
Ale aby som aspoň odpovedal na tvoje otázky. Začnem od druhej, NIE, inému chorobu vymodliť nedokážeš, to sa protiví Božiemu princípu lásky "miluj svojho blížneho, ako seba samého!" Čo sa týka seba, tam je odpoveď trocha komplikovanejšia, a síce nedokážeš si vymodliť konkrétne rakovinu. Ale veľa svätých ľudí dokázalo prijať nejaký kríž navyše, ak dali najavo, že sú ochotní ho niesť, ale to už je dosť hlboko spirituálna téma, meviem, či akurát vhodná na stránky guláša...


| 8.5.2019 00:30

Clovece ty si fakt uzasny, tie perly co davas to je iny level. K tej rakovine mam doplnujucu otazku: Ak si vie veriaci vymodlit rakovinu, vie aj ine choroby? Napriklad HIV, TBC, sklerozu, chripku, schizofreniu, mor, lepru, ergotizmus, cukrovku, detsku mozgovu obrnu, pripadne ci by si vedel veriaci uprimne vymodlit aj nejaku tu sexualnu uchylku a podobne. Dakujem odpoved ma nielen potesi ale aj uprimne rozveseli


| 8.5.2019 01:21

... este doplnujuca k tomu -nie- ohladom vymodlenia rakoviny pre ineho... ako je mozne ze cirkevne kapacity schvalovali pred 600 rokmi palenie bosoriek a dnes pises ze ineho chorobou ocarovat nemozno, lebo je to proti bozim prikazaniam. Vsak biblia aj prikazania su stale tie iste - to si ju vtedy nevedeli spravne vylozit(a dnes uz vedia)? Alebo tym nie mas na mysli, ze krestan inemu rakovinu vymodlit nemoze, ale bosorka co veri v satana moze rakovinou urieknut ineho, hoc aj krestana a tym padom bosorky co ocarovavali ludi boli a su aj dnes, len ich uz netrestame upalenim. Opat sa tesim na odpoved a s uprimnou radostou v srdci si ju precitam. Bol by som rad keby si mi to skusil vysvetlit. Dakujem


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
SkryĹĄZatvorit reklamu
loader